PCB Sisi Tunggal

PCB sisi tunggal mangrupikeun papan sirkuit cetak anu paling umum aya. Mangrupikeun PCB kalayan ngan ukur hiji lapisan bahan konduktif di luhur substrat. Disebut ogé papan PCB sisi hiji.
Dina taun 1950an, papan sirkuit tunggal anu munggaran didamel di Amérika Serikat. Desain saderhana sareng hemat biaya mangrupikeun fitur na. Ku sabab kitu, aranjeunna masih mendominasi pasar éléktronik.

Tunggal Sisi PCB Stack Up

Desain PCB lapisan tunggal nganggo lapisan konduktif sareng insulasi.
Dina PCB tambaga sided tunggal tumpukan up, lapisan conductive tunggal tambaga perenahna gigireun substrat.
Nalika ngagunakeun papan PCB sapertos kitu, komponén listrik numbu ka hiji sisi papan. Di sisi anu sanésna, sisi séjén papan nembongkeun sirkuit anu terukir.
Desain tumpukan dina PCB lapisan tunggal ngabantosan anjeun pikeun ngawangun sirkuit listrik anu langkung kuat ngalangkungan lapisan papan PCB.
Hal sanésna nyaéta ngabantosan ngirangan radiasi sirkuit.

Lapisan PCB Sisi Tunggal

Biasana, prosés pembuatan PCB sided nganggo lapisan bahan konduktif sareng non-konduktif.

Substrat:

  • Mimiti, éta bahan dasar tina papan sisi tunggal. Dina raraga ngadamel substrat, pabrikna nganggo inserg fiberglass. Salaku hasilna, éta nguatkeun papan PCB.
  • Terakhir, jeung paling penting substrat masihan dewan bentuk anu kokoh sareng kompak. Jinis bahan dasar anu bénten-bénten ngajantenkeun béda-béda jinis sirkuit cetak sided..

Lapisan Tambaga:

  • Aya lapisan anu sanés dina luhur lapisan dasar (substrat). Nanging, lapisan ieu ngagunakeun bahan konduktif.
  • Biasana, lapisan konduktif nyayogikeun jalur ngalirkeun arus tina bagian anu béda tina hiji biasana, tambaga dipaké dina lapisan ieu.

Papan anu béda nganggo lapisan tambaga tina ketebalan anu béda. Unit pikeun ngukur kandel tambaga nyaéta ons per suku pasagi.

Naha Pilih Papan PCB Sapertos

Papan sirkuit sisi tunggal gaduh seueur kaunggulan. Sababaraha diantarana sapertos kieu:

  • Pabrikan hemat biaya
  • Cocog pikeun volume seueur pesenan
  • Sampurna pikeun dianggo dina desain low-density
  • Gampang didamel sareng didesain
  • Kasempetan langkung alit pikeun masalah manufaktur
  • Ngalereskeun aranjeunna gampang pisan
  • Pabrikasi PCB sided nyaéta umum sareng gampang dianggo.
Pamakéan & Aplikasi

1 lapisan PCB gampang pisan dianggo. Lolobana, anjeun tiasa ngagunakeunana dina saderhana ogé alat anu rumit sapertos:

  • Pasokan listrik
  • Relay otomotif
  • Sirkuit
  • Sénsor
  • Lampu LED
  • Parabot pikeun bungkus
  • Sistem panjagaan sareng kaméra
  • Kalkulator sareng printer
  • Mesin kopi
  • Dina radio sareng stéréo
  • Mesin vending
Paraméter anu mangaruhan biaya

Desain sareng pabrik PCB berlapis tunggal nangtukeun biaya na. Biasana, biaya PCB sisi tunggal gumantung kana faktor ieu:

  • Bahan pikeun pabrik
  • Ukuran PCB na
  • Jumlah lapisan
  • Kandelna lambaran PCB
  • Ngaropea desain
Hubungi Téknologi MOKO pikeun Proyék PCB Anjeun

MOKO Technology dipercaya anjeun, produsén PCB sided tunggal pangalusna. Ieuh, kami ngararancang sareng ngadamel papan PCB sided kalayan ketebalan tambaga anu rupa-rupa (1 ka 20 ons).

Ogé, kami nganggo sadaya jinis réngsé kalebet:

  • OSP- Protéktor permukaan organik
  • HASL- Tingkat solder hawa panas
  • Pérsihan perendaman, aluminium, plating timah.
Gulung ka Luhur